Create Your Own Style
Indirect restaureren

VoordelenWorkshops

In de tandheelkundige praktijk, is het steeds lastiger om een gefundeerde keuze te maken tussen directe en indirecte restauraties. Door onder andere tijdsdruk en financiële druk worden directe (composiet)restauraties vaak als eerste behandelkeus gezien. Het is de vraag of dat ook voor de patiënt en uzelf altijd de beste keus is.

Drs. Alwin van Daelen en drs. Wiebe Derksen belichten tijdens deze workshop op een praktische manier het grensvlak tussen direct en indirect. Zij bieden u, naast de theoretische onderbouwing, klinische handvatten en hands-on training voor het toepassen van indirecte restauraties én laten u zien dat minimaal invasief werken hierbij ook mogelijk is. U past in een ontspannen sfeer het behandeltraject toe van A-tot-Z voor een 3-delige brug, partiële kroon en facing. Hierbij komen onder andere het prepareren, de tijdelijke voorziening, conventioneel en digitaal afdrukken en cementeren aan bod. Er is veel ruimte voor persoonlijke begeleiding en ook na de cursus heeft u de gelegenheid via de online Create your own Style community in contact te blijven met de sprekers.


Data & Locaties

Leerdoelen

  • Praktische vaardigheden voor prepareren, afdrukken, scannen en tijdelijke voorzieningen
  • Onderbouwd kunnen kiezen voor indirecte indicaties
  • Overtuigen van de patiënt met behulp van een onderbouwd behandelplan
  • De basisbeginselen om voorspelbaar, minimaal invasief en esthetisch te werken met indirecte techniekenInclusief

  • Volledige workshopdag (09.00 tot 18.00 uur)
  • Een volledig verzorgde lunch en aansluitende borrel
  • Een starterkit met 3M materialen
  • KRT punten

  Om de kwaliteit te waarborgen zijn er per cursus maximaal 24 plaatsen beschikbaarBetaling en Vragen

Vragen of opmerkingen met betrekking tot de workshops? Neem contact op met het congressecretariaat. Wij staan u graag te woord.
Braam Events
+31 (0)20 261 24 70
support@braamevents.nl


 • Fill in alt tag

  Alwin C.L. van Daelen

  In 1984 afgestudeerd aan de ACTA. Heeft in 1990 Tendens tandartsen opgericht, een multidisciplinaire groepspraktijk in Amsterdam.

  Alwin houd zich vooral bezig met prothetische behandelplanning en uitvoering bij patiënten met uitgebreide tandheelkundige problemen, waarbij de focus ligt op implantologie en esthetische tandheelkunde. Sinds 2005 als prothetisch tandarts verbonden aan de afdeling Mondziekten Kaak- en Aangezichtschirurgie van het VU medisch centrum/ACTA. Een interdisciplinair team ten behoeve van patiënten met complexe tandheelkundige problemen.

  Vanaf 2015 is hij NVVRT erkend restauratief tandarts en EPA Prostodontist. Hij geeft ook lezingen en cursussen op het gebied van prothetische aspecten bij interdisciplinaire behandelingen.

 • Fill in alt tag

  Wiebe Derksen

  Is in 2010 (Cum Laude) afgestudeerd aan de Rijksuniversiteit Groningen.

  In januari 2012 startte hij een promotie traject op ACTA naar digitalisering in de implantologie getiteld: 'From-Planning-to-Scanning'. In dezelfde periode rondde hij aan de ACTA zijn 3-jarige postgraduate opleiding Orale-Implantologie en Prothetische Tandheelkunde af. Hij is oud-voorzitter van de NVOI-junior commissie. Was twee jaar redacteur van Quality Practice en is co-auteur van de huidige ITI-consensus review over Computer Guided Surgery. Daarnaast ontving hij in 2013 de ITI-Clinical Research Grant voor zijn promotie onderzoek, werd in 2015 benoemd tot ITI-Fellow. Won in 2015 de eerste prijs bij de “3M European Talent Award” en heeft hierdoor in 2016 drie maanden onderzoek gedaan in Melbourne, Australië.

  Zijn huidige expertise en onderzoek richt zich op Guided Surgery, intraoraal scannen, abutment keuzes en CAD/CAM restauraties. Samen met zijn vader Ben Derksen voert hij een algemene- en verwijspraktijk voor restauratieve tandheelkunde en implantologie in Arnhem genaamd Rijnzigt.

De bovenstaande merken zijn handelsmerken van 3M.

Nederland - Nederlands