3M Science of Safety
Webinars

Werk uw kennis bij en krijg van vooraanstaande experts van 3M de nieuwste informatie, praktische tips en meer. Elk webinar duurt 45 minuten met aansluitend 15 minuten voor vragen.

Als geen van de aankomende webinars relevant voor u is, waarom bekijkt u dan niet onze catalogus met eerdere webinars? U kunt ze gratis bekijken en ze behandelen tal van onderwerpen op het gebied van persoonlijke bescherming en veiligheid op de werkplek, en ze bieden begeleiding en instructies die medewerkers kunnen helpen.


 • 24.11.2021 - 14:00-15:00

  Leiderschap op het gebied van gezondheid en veiligheid – Gedragsveiligheid

  Een succesvol PBM-programma is afhankelijk van de inzet van zowel het management als de medewerkers. Leer welke elementen samen de veiligheidscultuur van een organisatie vormen en hoe door effectief leiderschap de gezondheid en veiligheid kan worden verbeterd.

  Meld u nu aan

 • 30.11.2021 – 14:00 – 15:00

  Tips voor persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) bij het gebruik van desinfectiemiddelen in de farmaceutische industrie

  Dit gratis webinar biedt een overzicht van de gevaren van desinfectiemiddelen en tips voor de selectie van PBM voor werknemers, waaronder ademhalings-, oog- en huidbescherming om het reinigen en desinfecteren op een veilige en comfortabele manier te vergemakkelijken.

  Meld u nu aan


Eerdere Webinars 2021


Klik op het gewenste webinar en bekijk de opname in volledige lengte

 • Gratis webinar: Spuit- en poedercoating: Inzicht in de gevaren en verstrekking van persoonlijke beschermingsmiddelen

  In dit webinar gaan we de risico's van verven en coating behandelen, het belang van comfort en gebruiksgemak en hoe innovatie aan de eisen van gebruikers tegemoetkomt om enkele van de veelvoorkomende problemen rond de risico's voor medewerkers aan te pakken.

 • Lassen: Inzicht in de gevaren en de nieuwe generatie persoonlijke beschermingsmiddelen

  In dit webinar zullen we de gevaren & risico's van lassen bespreken, het belang van comfort en gebruiksgemak, en hoe innovatie aan de eisen van gebruikers tegemoet komt om enkele van de veelvoorkomende problemen rond de risico's voor lassers aan te pakken:

 • Verzorging, reiniging, controle en onderhoud van 3M ademhalings- en lasproducten

  In dit webinar worden de belangrijkste kenmerken van de ademhalings- en lasproducten van 3M uitgelegd, waaronder gelaatsmaskers, hoofdkappen, las- en motoraangedreven ademhalingssystemen. Voorts worden praktische tips gegeven voor het uitvoeren van controles, verzorging en reiniging en wordt uitgelegd hoe effectief onderhoud de sleutel is tot blijvende bescherming.

 • Zo stelt u een effectief valbeveiligingsplan op

  Veilig werken op hoogte vereist een zorgvuldige voorbereiding en inzicht in veel verschillende factoren. In dit webinar wordt uitgelegd hoe u veilig werken op hoogte organiseert en beheert, van voorbereiding tot uitvoering.

 • 3M™ Peltor™ Communicatiesystemen: Slimme oplossingen en gemakkelijke communicatie in lawaai

  In ons webinar leert u hoe 3M™ Peltor™ communicatieoplossingen de bescherming verbeteren en zorgen voor communicatie- en productieprocessen in veel industriële gebieden.

 • Besloten ruimtes in afvalwaterzuivering

  Als je in een rioolwaterzuiveringsinstallatie werkt, heb je vaak te maken met besloten ruimtes. Behalve gevaarlijke stoffen, gassen & dampen in de lucht, zijn er ook risico’s op valgevaar of van lawaai. In deze webinar leert u welke PBM's (persoonlijke beschermingsmiddelen) u en uw werknemers doeltreffend beschermen.

 • Controle over de blootstelling aan gevaarlijke stoffen in de farmaceutische productie

  Dit webinar onderzoekt de gevaren waarmee de fabrikant van farmaceutische producten wordt geconfronteerd en bespreekt strategieën voor ademhalingsbescherming voor werknemers.

 • Het selecteren van gehoorbescherming en de pasvormvalidatie

  Het kiezen van de juiste gehoorbescherming kan lastig zijn. In dit webinar wordt uitgelegd hoe u de juiste gehoorbeschermer selecteert, welke verschillende geluidsniveaumetingen u moet begrijpen en hoe u de pasvorm valideert om ervoor te zorgen dat de drager voldoende wordt beschermd.

 • Zo implementeert u een programma voor ademhalingsbescherming dat écht werkt

  Ademhalingsrisico's kunnen een enorm effect hebben op de gezondheid van medewerkers. Dit webinar behandelt de selectie en het gebruik van geschikte ademhalingsbeschermingsmiddelen (RPE), de controlestappen en de belangrijkste problemen en belemmeringen die moeten worden aangepakt bij de implementatie van een RPE-programma.

 • Uw gehoor beschermen met behoud van omgevingsbewustzijn en communicatie in de bouw

  Werken in de bouw is op elk moment zeer dynamisch, met veel potentiële gevaren. Is het nu meer dan ooit van belang om zich niet alleen te beschermen tegen de schadelijke gevolgen van lawaai, maar ook bewust te blijven van de omgeving en te blijven communiceren op afstand. In deze webinar worden de basisprincipes van het menselijk gehoor uitgelegd, en wordt gekeken naar welke opties beschikbaar zijn om uw gehoor te beschermen.

 • Respiratory Fit Testing – zorg dat uw programma voor ademhalingsbescherming past bij het beoogde doel

  Een betrouwbaar pasvormtestprogramma is essentieel voor alle werknemers die regelmatig ademhalingsbescherming dragen. In dit webinar wordt uitgelegd wat pasvormtesten is, hoe het moet worden uitgevoerd en hoe het kan helpen bij het implementeren van een effectief RPE-programma.

 • PBM Web Seminar 2021

  Graag willen wij u meer informatie geven over valbeveiliging en oog bescherming In deze PBM Web Seminar wordt u bijgepraat over een aantal belangrijke zaken die u of uw collega’s zouden moeten weten bij het gebruik van valbeveiliging en oogbescherming. Voor beide onderwerpen proberen we u zoveel mogelijk op de hoogte te houden van de ontwikkelingen. Het juiste gebruik van deze producten zorgt voor een betere en veilige werkomgeving.


Alle bovengenoemde merken zijn handelsmerken van 3M.

Nederland - Nederlands