Whitepaper: Training in werken op hoogte
Wat zegt de wet?

Veilig werken op hoogte?


 • Fill in alt tag

  (Onge)vallen voorkomen kun je trainen

  Volgens het RIVM wordt 29% van alle arbeidsongevallen veroorzaakt door vallen van hoogte. Met de juiste training kan een goede selectie van passende valbeveiligingsproducten en correct gebruik en inspectie ervan geleerd worden.

  Maar veilig werken op hoogte vraagt om meer. Om te beginnen om inzicht in bepalende factoren: werkoppervlak, werkhoogte en werkomgeving. De risico’s moeten in kaart gebracht, begrepen en beoordeeld worden. Beschermingsmaatregelen moeten genomen worden.


  Verplichtingen werknemer en werkgever

  Dat is ook bij wet zo geregeld. Werknemers zijn verplicht om voor hun eigen veiligheid te zorgen. Maar ook anderen kunnen gevolgen ondervinden van hun handelen. Werkgevers zijn verantwoordelijk voor een veilige werkplek en het beschikbaar stellen van de juiste middelen om veilig te werken. Maar het is ook bij wet verplicht om uw werknemers gerichte training te geven met betrekking tot werken op hoogte. Onze whitepaper geeft u uitgebreide informatie over de wetgeving in Nederland en België omtrent training en veilig werken op hoogte.


  Trainen bij de bron

  Met de juiste training kunt u (onge)vallen bij werken op hoogte helpen voorkomen. Daarom biedt 3M Valbeveiliging een breed assortiment aan trainingen aan. Op een prachtige locatie: het eind 2017 geopende Customer Technical Center, het trainingscentrum in Zwijndrecht, België (zie kader). Hier kunnen uw medewerkers – onder leiding van vakspecialisten – trainen met het grootste assortiment valbeschermingsuitrustingen. Liever training op locatie? Ook dit behoort tot de mogelijkheden.

  Bekijk direct ons trainingsaanbod

Download de whitepaper

 • Alle velden zijn verplicht tenzij anders aangegeven

 •  
 • Ontvangt u al informatie van ons? Wij hebben altijd veel nieuwe informatie te melden, dus laat u alstublieft blijken dat u onze communicatie waardeert door het onderstaande vakje aan te vinken.
 •  
 • Door dit vakje aan te vinken geef ik mijn toestemming om nieuwsbrieven, advertenties, enquêtes en informatie over acties en aanbiedingen van 3M Nederland B.V. en haar groepsmaatschappijen via e-mail te ontvangen (zoals hier beschreven). Ik erken dat mijn persoonsgegevens worden verwerkt door 3M Nederland B.V. en haar groepsmaatschappijen in overeenstemming met het Privacybeleid van 3M en dat mijn persoonsgegevens worden overgedragen aan, opgeslagen en/of verwerkt in de VS, waar mogelijk andere gegevensbeschermingsregels gelden dan in mijn land.

 • Verzenden

Bovengenoemde merken zijn handelsmerken van 3M.

Nederland - Nederlands